Sunday, December 13, 2009

10 Un Strigat in Desert - sexul

Sexul




Viata tuturor fiintelor este coordonata de doua principii fundamentale : conservarea si perpetuarea. Instinctul este ansamblul tuturor legilor interioare , ce in corelatie cu legile naturii exterioare, coordoneaza existenta ei.
Conservarea consta in procurarea hranei, adaptarea la noi conditii si apararea.
Perpetuarea consta in tehnici de reproducere ce difera mult de la o specie la alta. Divizarea celulelor, fecundarea hermafrodita sau heterosexuala, depunerea de icre peste care este varsat materialul genetic fara un contact sexual propriu-zis, sint citeva dintre metodele folosite de Natura. Procesele de reproducere sint controlate de catre selectia naturala, ce ia de multe ori forma unor competitii, de la etalare de culori pina la lupte intre masculi duse deseori pina la uciderea celui slab. Toate plantele si animalele au perioade de reproducere ce difera de la o specie la alta.
Functioneaza si in cazul omului selectia naturala, avind de asemeni perioade de reproducere ce difera de la un individ la altul. Diferiti factori externi cum ar fi mediul, starea fizica si psihica, alimentatia , stresul, etc, influenteaza la rindul lor procesul de reproducere.
Sexul este o forta imensa, cea mai puternica forta psihica, si cea mai greu de stapinit. Ratiunea, care in completarea instinctului a participat la evolutia omului pe planuri superioare, a devenit in acelasi timp o arma cu doua taisuri, lasind loc viciilor sa stapineasca gindurile si corpul uman. Sexul a devenit astfel un viciu, aducind persoanele cu slab autocontrol, dincolo de barierele naturale, sociale si morale. Sexul este o forta creatoare, care insa, daca este folosita abuziv, necontrolat, cu alt scop decit cel al procreerii, poate deveni deosebit de distrugatoare, cu efecte imediate sau intirziate impotriva stabilitatii individului si a destinului sau. Oamenii cu viata sexuala excesiva, necontrolata, devin epuizati in plan psihosocial, supusi decadentei si, in cazul intreruperii bruste a vietii sexuale, se produc imense caderi psihice.
Printr-o viata sexuala intensa inca de la pubertate, organismul produce o mare cantitate de hormoni – testosteron sau foliculina- care, odata cu micsorarea sau stoparea pe perioada mare de timp a activitatii sexuale, se acumuleaza in corpul uman, ceea ce duce la modificarea ADN si la aparitia diferitelor forme de cancer.
O mare parte din timp, sintem dominati de idei sexuale ce ne infierbinta creierul, si in unele cazuri, ne conduc la acte antisociale : viol, perversiuni sexuale,etc. Energia sexuala risipita sau acumulata necontrolat, poate destabiliza cu usurinta starea psihica a unui om, indiferent carei paturi sociale apartine.
Sexul sta la originea multor probleme ce apar in relatiile interumane, in familii, colectivitati, in relatiile de prietenie sau relatii interfamiliare. Familii se destrama, prietenii se rup, apare discordia intr-un colectiv de munca, oameni sint omoriti, sau injositi in fata completelor de judecata si a semenilor. Impactul sexual la o virsta frageda, are aproape intotdeauna efecte catastrofale asupra psihicului copilului si implicit a viitorului adult : este incetinita dezvoltarea intelectuala, apar complexe de inferioritate, fobii sau chiar stari de agresivitate. Astfel, informatia cu continut sexual, difuzata la televiziune, la radio si in general in toata mass media, ia proportii, depasind barierele morale, si dobindeste chiar caracter antisocial.
Educatia sexuala, promovata in scoli sau in cabinetele psihologilor, nu cauta sa puna la adapost copiii sau adolescentii de pericolele existente, ci ofera solutii si moduri de abordare a partenerilor de sex opus, cu care sa aiba ‘’relatii protejate’’. Adevarate campanii asa-zise anti SIDA, de protectie impotriva bolilor cu transmisie pe cale sexuala, nu fac decit sa imparta prezervative si brosuri cu indicatii referitoare la protectia impotriva sarcinilor premature.
Copii chiar cu virste sub 14 ani, au nascut, nefiind impliniti din punct de vedere fiziologic, social, si nefiint autonomi, independenti economic. Pregatirea scolara este in aceste cazuri abandonata, fiind incert viitorul profesional al viitorilor adulti.
Relatiile sexuale si sarcinile extraconjugale, sau cele lipsite de relatia conjugala, sint un pericol real chiar daca nu imediat, la adresa indivizilor implicati cit si la adresa societatii insasi. Familia este stilpul societatii, deoarece in familie se dezvolta oamenii. Familia este prima scoala a omului, parintii fiind primii si cei mai importanti profesori.
Familia este prima structura de organizare sociala fara de care societatea nu poate exista si dezvolta. Familia nu poate fi intemeiata pe motive personale, de atractie erotica, sau cu convingeri homosexuale si singurul scop al celor ce iau o astfel de hotarire este procreerea si educatia copiilor.
Sa nu ne ascundem dupa deget considerind normal comportamentul anormal, si perfect legal comportamentul ilegal. Chiar daca in zilele noastre, concubinajul, homosexualitatea si desfrinarea sexuala, sint prezentate ca fiind ceva democratic, compatibil cu o societate moderna, sa nu uitam ca este si va fi mereu imoral si decadent sa practicam si sa acceptam asa ceva la altii. Nimeni nu poate trai absolut independent de societate si de aceasta lume, si de aceea problema lui este si problema mea, problema mea este si problema ta sau a voastra. O societate compacta trebuie sa reactioneze la elementele negative, pentru a nu fi contaminata.
Disciplina este singurul ingredient menit sa pastreze echilibrul si armonia. Democratia adevarata este controlul direct al legilor societatii si ale firii de catre societate, de catre natiune, de catre fiecare din noi. Prin autodisciplina fiecarui membru al societatii, se creeaza cimentarea si armonia relatiilor sociale. In tarile ‘’ nedemocrate’’ ale orientului, sint pedepsite cazurile de adulter si actele homosexuale, chiar in piete publice de catre oamenii, consatenii sau orasenii intrigati, cu pietre sau lovituri si in astfel de manifestari consta echilibrul societatii. Comparati oamenii din vest presupusi a fi educati si deasupra altor natiuni, cu cei din tarile arabe, din India sau China si veti vedea diferenta. Acolo in est, inca mai exista simtul omeniei si oameni fericiti.
Fericirea nu poate fi posibila fara disciplina simturilor. Daca o masina are foarte multi cai putere, dezvoltind astfel viteze foarte mari si nu are frine, nu va putea fi stapinita si in scurt timp va fi scapata de pe traiectorie, catastrofa fiind inevitabila. Daca democratia ne ofera astfel de libertati, care in final vor duce la distrugere societatea si indivizii, atunci este un principiu nociv ce trebuie sa fie sters din conceptia oamenilor.
Explicatia in timpul educatiei sexuale ca sexul are singurul scop cel al procreeri, si ca trebuie sa aiba loc intre persoane responsabile, in cadrul casniciei, trebuie sa aiba greutatea cuvenita. Evitarea accesului copiilor si limitarea acestui acces la practicile sexuale adultilor, este un lucru important. Parintii, profesorii si societatea trebuie sa se implice cu toata forta in stoparea acestui flagel. Publicatiile si materialele pornografice de orice fel, care aduc cistiguri imense producatorilor dar si dezastrul societatii, trebuiesc oprite sau limitate pe cit posibil, luindu-se masuri pentru a nu intra in raza vizuala a copiilor si adolescentilor.
Tentatiile sint mari, dar consecintele catastrofale. Cu atit mai periculoase sint perversiunile sexuale, homosexualitatea si incestul. Perversiunile sexuale sint o deturnare tragica a actelor sexuale, prin care se pierde sensul reproducerii, in favoarea satisfacerii propriilor placeri. Masturbarea, perversiunile si relatiile homosexuale au efecte nocive, distrug personalitatea si amorul propriu, distrug psihicul si in acelasi timp marginalizeaza indivizi sau grupari. Se sustine sus si tare libertatea sexuala, iar in tari ca Olanda sau Danemarca au fost acceptate de catre autoritati si biserica, casatoriile intre persoane de acelasi sex. In mileniul trei nu trebuie acceptata o astfel de manifestare, ci trebuie sa ne oprim din drumul catre autodistrugere a omenirii. O corecta informare a maselor, pe suport moral si spiritual, trebuie aplicata chiar de acum si numai astfel vom reusi sa ne oprim fie si pe marginea prapastiei ; numai astfel vom putea obtine un adevarat progres al societatii omenesti. Metode eficiente nu sint pedepsirea si condamnarea indivizilor ( cu anumite exceptii) ci o intensa informare si pregatire psihologica, pentru a putea fi inteleasa mai intii natura raului si apoi sa se lupte impotriva acestui rau, cunoscind parametrii si manifestarea lui.

No comments:

Post a Comment