Tuesday, December 8, 2009

η κατασταση της σημερινης μας κοινονιας, και πραγματικες λυσεις

Αναρωτιέμαι που θα οδηγήσει η έξαρση βίας στον πλανήτη μας, η προσπάθεια των κυβερνήσεων και των μυστικών οργανώσεων του κόσμου να ελέγξουν τα αποθέματα ενέργειας και ακόμα και το ανθρώπινο δυναμικό; Που άραγε θα οδηγήσει η βεβήλωση των ανθρώπινων αξιών
και των βασικότερων νόμων της ισορροπίας προς όφελος λίγων;
Η αμαρτία πηγάζει από τον εγωισμό, από το ‘θέλω’ του ανθρώπου. Όλες οι πράξεις μας με σκοπό την προσωπική ικανοποίηση, είναι αμαρτωλές. Όλες οι πράξεις όμως, προς όφελος του συνανθρώπου, στην μη κερδοσκοπική βοήθεια και υποστήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, το Selfless Service, είναι πάντα αρετή.
Η περηφάνια, το ψέμα, ο μίσος, η όρεξη, η προσβολή, η βία πάσης μορφής, οτιδήποτε ανεξέλεγκτο όπως υπερβολικό σεξ, υπερβολική διατροφή , κατανάλωση οινοπνεύματος, ναρκωτικών ουσιών, το κάπνισμα, ο φανατισμός πάσης φύσεως είναι πάντα αμαρτίες.
Η ταπεινότητα, η αλήθεια, η αγάπη, η συμπόνια, η κατανόηση, η χαμηλών τόνων ομιλία με σκοπό να ενθαρρύνει τον απελπισμένο και τον απογοητευμένο συνάνθρωπο, η βοήθεια πάσης φύσεως χωρίς αντάλλαγμα, η αυτοθυσία, η αυτοσυγκρασία, ο αυτοέλεγχος, είναι πάντα αρετές.
Η αμαρτία συνοδεύεται από δεσμός, από ανασφάλειες, ανισορροπία, ανησυχία, δυστυχία και ο αμαρτωλός άνθρωπος είναι καταδικασμένος να ζήσει στο σκοτάδι της ζωής, στον πόνο, εφόσον δεν θα βρει ποτέ ικανοποίηση στα αντικείμενα και στην αναζήτηση του.
Η αρετή συνοδεύεται από ελευθερία, γαλήνη, ισορροπία, υγεία, μια ισχυρή πνευματική δύναμη, και πραγματική πρόοδος στην πνευματική ζωή.
Τα λόγια του Ίσου είχαν τέτοια δύναμη, ικανή να αφοπλίζει ακόμη και ένα στρατό, γιατί άγγιζαν τις καρδιές των ανθρώπων, και προτείνε έναν απλό τρόπο αυτοανάλυσης, που έφερνε επανάσταση στο ‘Εγώ’, στης πράξεις και στην συμπεριφορά απέναντι στους άλλους.
<<Αγαπάτε αλλήλους>> είναι η ανώτατη εντολή, που όχι μόνο συμπεριλαμβάνει τις δέκα εντολές του Μωηση, αλλά απλοποιεί την ζωή και διευκολύνει τον άνθρωπο στο να κατανοήσει και να ενταχθεί στην μεγάλη οικογένεια του ανθρώπινου είδους. Οι πνευματικοί μας ηγέτες, ειδωλοποίησαν τον Ίσου και αγνοούν ταυτόχρονα τα μηνύματα Του. Η Εκκλησία είναι απλός μια σωστή επιχείρηση, κερδοσκοπική, και το ναυάγιο της θα είναι μια μέρα πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία και να αγνοήσουμε το παρόν, και να συνεχίσουμε να δεσμευθούμε από τα εφήμερα αντικείμενα του φαινομενικού κόσμου.
Ο πόνος και η δυστυχία είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, και μια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναθεωρήσουμε τις ανθρώπινες αξίες, μια μέρα η φύση θα επιβάλλει πάλι την αρμονία στον γαλάζιο κόκκο άμμο, που ταξιδεύει στο Σύμπαν και ονομάζουμε ΓΗ.
Να δείξουμε στους ανθρώπους πόσο εφήμερη είναι εικόνα που ονομάζουμε (λανθασμένο) πραγματικότητα, και ότι δεν αξίζει να δέσουμε τα όνειρα μας από αυτό τον φαινομενικό κόσμο.

No comments:

Post a Comment