Saturday, February 27, 2010

Μια κραυγη στην ερημια - Δυναμεις 4

Δυνάμεις


Γνωρίζουμε τις τέσσερις κυβερνώντες δυνάμεις του Σύμπαντος : η Βαρύτητα, ο Ηλεκτρομαγνητισμός, η Αδύναμη Έλξη και η Ισχυρή Έλξη. Δεν είναι επιπόλαιο να υποστηρίξουμε ότι υπάρχουν μόνο αυτές;
Ας φανταστούμε μοντέλα των διαφορετικών συστημάτων, όπως ένα άτομο, έναν πυρήνα, ένα ηλιακό σύστημα η ένας γαλαξίας. Από ότι ξέρουμε, όλα αυτά περιστρέφονται γύρο από ένα κέντρο. Εάν αποκλίσουμε το χωροχρονικό χαρακτηριστικό επίπεδο που αντιστοιχεί στο κάθε σύστημα, και εφαρμόζουμε την συχνότητα και το μέγεθος ορατά στις δικές μας διαστάσεις, παρατηρούμε ότι η δύναμη που διατηρεί την ακεραιότητα ενός ατόμου είναι όμοια με εκείνη που διατηρεί την ακεραιότητα ενός μορίου, του ηλιακού συστήματος η ενός γαλαξία.
Οι τέσσερις δυνάμεις είναι τώρα μια. Την διαφορά την κάνει το χωροχρονικό επίπεδο στο οποίο κυριαρχεί η κάθε δύναμη. Η ουσία είναι ιδία. Από μια κοινή πηγή, μια πλειάδα μορφών γεννώνται, δίνοντας μας την αίσθηση της ποικιλότητας.
Υπάρχει ακόμα μια δύναμη, καθόλου ασήμαντη, που συμμετέχει μαζί με τις άλλες ( που έχουν κατά βάθος την ίδια ουσία και προέλευση ) στην διεξαγωγή της ύπαρξης του Σύμπαντος. Αυτή η δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ.
Οι κυβερνόντες δυνάμεις, είναι εκείνες που διατηρούν την ακεραιότητα των συστημάτων, είναι σταθερές, είναι κεντρομόλες , και εάν θα έπαυε να υπάρχει μια από αυτές, το ανάλογο σύστημα θα είχε αυτοκαταστραφεί.
Οι κυβερνόντες δυνάμεις του Σύμπαντος είναι σταθερές, δεν έχουν αρχή και ούτε τέλος, και διαφέρουν μόνο από χωροχρονική άποψη.
Η Αγάπη εκπληρώνει κάλλιστα αυτά τα χαρακτηριστικά: είναι κεντρομόλος δύναμη και διατηρεί την ακεραιότητα ενός συστήματος ( οικογενειακό, κοινωνικό, κλπ. ).
Η αγάπη κρατάει ακέραια και ενωμένη μια οικογένεια, φέρνει τους μαθητές κοντά στο δάσκαλο, τους συμπατριώτες γύρο από τις ίδιες παραδόσεις και γλώσσα που ομιλούν, κλπ. Η Αγάπη κρατάει ενωμένα τα μέλη μιας οικογένειας, τα άτομα ενός μορίου, τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Όσο και αν φαίνεται ανόητο, η επιστήμη περιορίζεται στην μελέτη της άψυχης ύλης, ενώ ένα ζωντανό Σύμπαν περιμένει να αποκρυπτογραφήσουμε και να κατανοήσουμε τα μυστικά του. Οι πέντε δυνάμεις έχουν την ιδία ουσία, όμως εμείς τις θεωρούμε διαφορετικές.
Στις Βέδες – οι Άγιες Γραφές στην ινδική φιλοσοφία – είναι γραπτό ότι ο Δημιουργός είναι ένας και μοναδικός στην ουσία, και πολλαπλός στην εκδήλωση.
Συνεπώς, ΕΓΩ είναι μοναδικό, είναι η Απόλυτη Συνείδηση η αλλιώς η Κοσμική Ψυχή, ενώ ταυτόχρονος έχει πολλαπλές εκδηλώσεις ως ΕΣΥ, ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΚΕΙΝΗ, ΕΚΕΙΝΟΙ, κλπ. Φαινομενικά υπάρχει ένα Σύμπαν η περισσότερα, με αμέτρητες μορφές, θεάματα, εκδηλώσεις, όντα, ταυτότητες, ονόματα, προσωπικότητες, δραστηριότητες, φαινόμενα, δυνάμεις, διάφορα επίπεδα χώρου και χρόνου της ύλης και ενέργειας, αλλά στην πραγματικότητα Ένας, ο Θεός, που είναι σταθερός, αιώνιος,
χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς μονάδες μέτρησης, χωρίς μορφές και όρια, και ταυτόχρονος να εκδηλωθεί με όλα τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε.
Να προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε στην ουσία, στον πυρήνα της δημιουργίας. Μέσα από αυτοανάλυση να εξερευνήσουμε τον πιο βάθη μας εαυτό, οπού θα βρούμε απαντήσεις στα ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν την φύση μας, γιατί μέσα μας είναι η Αλήθεια στο μεγαλείο της, και έχουμε στη διάθεση μας φυσικά εργαλεία διερεύνησης, που δεν μπορούν να τα αντικαταστήσουν τα εξωτερικά μας αντικείμενα.
Ένα από αυτά τα εργαλεία, πολύ αποτελεσματικό, είναι η Αγάπη. Οι τέσσερις δυνάμεις που όπως υποστηρίζει η επιστήμη κυβερνούν τον Σύμπαν, δεν μπορούν να ελεγχτούν από μας, πάρα μόνο να τις χρησιμοποιήσουμε σε πολύ στενά πλαίσια.
Έχουμε στην διάθεση μας την πέμπτη όψη αυτών των δυνάμεων, πάνω στην οποία προσπάθησαν να μας τραβήξουν τη προσοχή και να μας ανοίξουν την καρδιά οι άγιοι και οι προφήτες. Ο Ιησούς, Βούδα, Μωάμεθ, Μωυση και πολλοί άλλοι, μας μίλησαν για την Αγάπη ως μοναδικό δρόμο προς την Ανώτατη Αλήθεια, αλλά και ο μοναδικός τρόπος συμβίωσης σε απόλυτη αρμονία και ευτυχία, όλοι οι άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη.
Το υλικό Σύμπαν είναι μόνο κάτι φαινομενικό, μια αυταπάτη, μια εκδήλωση της Απόλυτης Συνείδησης – Θεός, ο ανεκδήλωτος και μοναδικός.

No comments:

Post a Comment