Monday, January 7, 2013
Cum a aparut viata pe Pamint
Exista in desfasurare o lupta intensa de citeva decenii intre doua grupuri sustinatoare a Creationismului si a Evolutionismului. Creationistii sustin varianta biblica a creatiei lumii de catre Dumnezeu. Evolutionistii sint sustinatori ai lui Charles Darwin. In ambele cazuri ramint fara raspuns o serie de intrebari. Creationistii atunci cind nu mai au vreo argumentatie logica recurg la raspunsul ambiguu : “Este lucrarea Domnului”. In defavoarea acestui raspuns lipsit de orice logica si sens real voi spune ca: Dumnezeu a creat lumea in deplina armonie, cu legi bine stabilite si inviolabile, si Creatorul nu ar fi lasat vreo ambiguitate sau lipsa de rationament logic in Creatia sa. Adica totul poate fi analizat si inteles in mod rational. Din punct de vedere stiintific, viziunea creationista este infirmata de argumente extrem de vizibile, astfel incit adeptii creationismului recurg la tot felul de raspunsuri nu doar ilogice ci chiar ilare, pe care nici macar un copil cu citeva clase nu ar putea decit sa rida si sa nu le ia in serios.
Pe de alta parte, adeptii evolutionismului nu vor putea raspunde intrebarii cheie pe care le-o poate pune atit un adept al creationismului cit si un om de stiinta foarte rational: “Cum a aparut viata pe Pamint?”. De acord ca evolutia este o urmare a Creatiei (ma refer la un moment in care a inceput totul), si ca evolutia asa cum o descrie Darwin in Originea Speciilor nu este prea departe de adevar.
Raspunsul corect ar fi ca adevarul se afla pe undeva la mijloc. Se poate vorbi de un moment sau o perioada scurta a aparitiei vietii pe Pamint, dar evolutia nu respinge creatia ci EVOLUTIA ESTE CREATIA CONTINUA, CREATIA IN PLINA DESFASURARE. Creatia nu s-a incheiat a sasea zi dupa care Dumnezeu s-a “odihnit”, ci creatia exista si astazi, iar Dumnezeu este neobosit, sustine zi si noapte desfasurarea existentiala a Universului. Nu exista nici o clipa in care Dumnezeu sa nu-si sustina propria creatie, pe care sa o abandoneze pentru a se “odihni”. Evolutia vietii nu se bazeaza pe principiul darwinist conform caruia “cel mai puternic supravietuieste si se imperecheaza” ci mai degraba pe Principiul Echilibrului intre resurse si consumatori. Daca exista abundenta, vor supravietui chiar si indivizii mai slabi, iar daca resursele se imputineaza datorita vreunei imprejurari extreme, cei slabi desigur ca vor fi primii sacrificati.
Ca sa dau totusi o directie de urmat de catre cei ce cauta adevarul voi expune o idee care pe mine insumi ma incita si ma indeamna la un studiu in profunzime. As incepe cu un cuvint cheie: APA.
Este unanim acceptat ca apa sustine viata, ca fara apa supravietuirea vietatilor nu ar fi posibila.
Dar sa mergem mai profund: Apa reprezinta dupa unele studii cam 70% din corpul omului si a animalelor cu singe cald, iar legumele si fructele, vegetalele in general, merg pina peste 90% din constitutia organica. Apa este aproape cel mai bun solvent din cite sint cunoscute. In apa sint dizolvate sau continuti toti nutrientii adusi in corp si tot in apa sint continute sau dizolvate toxinele sau reziduurile rezultate in urma metabolismului.
Sa analizam acum proprietati mai putin cunoscute ale apei. Se stie ca apa are “memorie”. Atit din punct de vedere a ionilor din care este constituita (ionul H+ cit si OH- ), stiind ca acestia sint esentiali in constitutia acizilor si bazelor. Apa poate memora atit aciditatea (daca este adaugata o cantitate mica de acid, datorita ionului H+) dar si bazicitatea (daca este adaugata o cantitate mica de baza datorita ionului OH-). Aceasta proprietate a “memoriei” apei se manifesta la nivel molecular. Insa apa are memorie si la nivel mai mare, la un nivel numit “clusters” sau “ciorchini” de molecule, care pot fi chiar imensi, fiind constituiti din zeci de mii sau chiar milioane de molecule de apa. Experimente care au pus in evidenta constituirea acestor ciorchini au fost facute de Masaru Emoto. Acesta a inghetat mostre de apa dupa ce au fost supuse unor emotii, unor cuvinte si muzicii. A fotografiat apoi cristalele formate si a inteles ca apa reactioneaza diferit la emotii diferite, la cuvinte si la melodii diferite. Influentele emotiilor pozitive, a cuvintelor gen “Multumesc” sau “Te iubesc”, a muzicii clasice, au determinat formarea cristalelor foarte mari, cu aspect regulat, cristale cu geometrie simetrica, hexagonala, in geometrie fractala, in timp ce apa supusa influentelor negative, a cuvintelor jignitoare si a muzicii rock a format cristale neregulate.
Concluzia mea asupra studiului proprietatilor apei (mult mai profund decit ceea ce am aratat in acest scurt material) este ca apa are proprietati TRANSCEDENTALE fiind primul impact dintre Constiinta Absoluta Nemanifestata si Materia sau Natura, fiind adica prima manifestare a Celui Nemanifestat (daca vreti numiti-L Dumnezeu). Prin urmare apa nu doar sustine viata, ci comporta proprietati vitale si nu am gresi daca am spune ca apa este viata insasi. Apa purificata prin proces natural, se elibereaza de “memoria” substantelor si influentelor prin care a trecut si se “reseteaza” adica trece la starea primordiala cu proprietati vitale, continind viata. Exista izvoare de apa in muntii Americii Latine care au energie de peste 40.000 de ori mai mare decit apa pe care o folosim in fiecare zi, iar cei care consuma astfel de apa se simt reinvigorati, intineriti, plini de energie si vitalitate. Locuitorii acelor zone se bucura de longevitate in ciuda vietii desfrinate pe care o duc, datorita proprietatilor apei si valorii energetice extraordinare.
Intr-o astfel de apa, cu energii foarte inalte, cu proprietati vitale puternice, bineinteles in cooperare cu factori cum ar fi energia solara vitala, cimpurile magnetice ale Pamintului (cu proprietati extraordinare in paralelele de 19,470 nord si sud dar si la cei doi poli) si cu alti factori neluati inca in calcul, s-a facut posibila constituirea cu ajutorul si dupa modelul “ciorchinilor” apei a substantelor care prin reactii electrochimice sub influenta energiilor imense, a substantelor organice, care mai apoi s-au aranjat in aminoacizi, proteine, structura ADN etc, fiind constituita celula primordiala. Cu siguranta ca nu a aparut doar o singura celula primordiala, cu un numar mare de celule diferite ca structura, in functie de factorii energetici care au participat sinergic, ci un numar considerabil de mare ce a facut posibila interactiunea intre ele, reproducerea, producerea si consumul de materie organica. Prima forma de viata nu a dobindit dintr-o data constiinta sau ceea ce numim viata, ci a preluat aceasta constiinta de la proprietatile de mediator transcedental ale apei.
Asadar viata a aparut probail in Ocean, dar mai degraba in izvoarele de ape cu energii inalte. Dupa parerea mea si conform acestei teorii, viata continua sa apara si astazi atunci cind se intrunesc factori energetici vitali ce asigura crearea si structurarea materiei organice din substante anorganice, urmind geometria fractala a “ciorchinilor” apei, iar diferitele modele ale geometriei “ciorchinilor” creeaza diferite structuri organice si diferite forme de viata. Ar fi fost imposibil sa supravietuiasa pina azi in forma incipienta forme de viata precum Amoeba, Euglena, Parameciul, adica sa ramina “neevoluate” in timp ce alte surate ale lor au evoluat pina la fauna si flora cunoscute astazi, ci mai degraba aceste forme primordiale de viata au aparut chiar recent, si continua sa apara atunci cind factorii de mediu se intrunesc, chiar si in zilele noastre.
Subscribe to:
Posts (Atom)